Een krappe arbeidsmarkt hoeft geen rem op de groei te zijn

In veel sectoren trekt de economie weer aan.
De economie is in 2021 met 4,8% gegroeid (CBS 15/2/22). Logisch dat veel bedrijven volop aan het werven zijn om hun ambities te realiseren. Deze ambities kunnen echter stuklopen op een toenemend personeelsgebrek. Dit risico op verminderde groei wordt kleiner als u heldere prioriteiten stelt.

Teveel werk.
Het kan uiteraard zijn dat er te veel werk is en dat er meer mensen nodig zijn. Het bijkomende stress gevoel wordt echter dikwijls veroorzaakt door gebrek aan prioriteiten. De meeste bedrijven willen teveel. Starten teveel initiatieven, die vervolgens niet afgemaakt worden. Al dat extra werk, komt bovenop het al bestaande werk, dat ook belangrijk is en ook vandaag af moet.

Heldere prioriteiten zorgen dat medewerkers met juiste activiteiten bezig zijn.
Wat betekent prioriteit? Datgene wat voorrang krijgt of hoort te krijgen, op basis van het ingeschatte belang. Bijvoorbeeld: als kosten en omzet tegelijk op een kruispunt aan komen; wie heeft dan voorrang? Gaan kosten eerst of omzet eerst? 

Uw Prioriteiten zichtbaar gemaakt
Het daadkrachtig in de praktijk laten zien van wat echt prioriteit heeft, heeft een enorme invloed op de effectiviteit en motivatie van uw medewerkers. Bovenstaande tabel is 1 van de vragen uit de online Prioriteiten Scan van Be like Water, waarmee u direct inzicht krijgt in effectiviteit van uw huidige organisatie. De Prioriteiten Scan geeft aan met welke activiteiten uw medewerkers bezig zijn, en hoe te zorgen dat er meer overeenkomstig de gekozen prioriteiten gewerkt wordt. De Prioriteiten Scan  + aanbevelingen voor een betere organisatie ter waarde van € 495,– is GRATIS in combinatie met een kennismakingsgesprek. De uitkomsten zijn direct na het invullen van de test beschikbaar. In het kennismaking gesprek zullen de uitkomsten van de test toegelicht worden. U kunt vandaag nog beter inzicht krijgen in uw prioriteiten  door een email te sturen naar jacquesdevilder@belikewater.nl